De Birmezen hebben hun vrijheid terug, nu hun zicht nog. Help jij?

Myanmar, het vroegere Birma, is meer dan 50 jaar afgesloten geweest van de buitenwereld en heeft enorme achterstanden opgelopen, ook op het gebied van gezondheidszorg. Op het gebied van oogzorg is de achterstand bij behandeling van blindheid veel groter dan in de rest van Azië. Het land kent naar schatting 500.000 blinden en men kan dus met recht spreken van een humanitaire catastrofe.

Sinds 2009 heeft AEC, als een van de weinige buitenlandse organisaties, toestemming gekregen om oogzorg te verlenen in het land. Sindsdien proberen wij met oogzorg, oogoperaties en oogheelkundige trainingen niet alleen blindheid te bestrijden, maar daarmee ook actief bij te dragen aan de verdere sociaaleconomische ontwikkeling van Myanmar.

We hebben, samen met de Birmese, in de afgelopen jaren goede vooruitgang geboekt, maar we zijn er helaas nog lang niet. Eind mei vertrekken wij weer met een team naar Yangon om kosteloos oogzorg en oogoperaties uit te voeren bij honderden blinde mannen en vrouwen. Tegelijkertijd geeft AEC trainingen aan artsen en verpleegkundigen om zo een duurzame bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de oogzorg en het actief terugdringen van het aantal blinden in Myanmar.

Om dit project door te laten gaan hebben we nog 10.000 euro nodig en daarvoor is jouw hulp nodig!

Wat kan jij doen om Myanmar te helpen?
Doneren! Ieder beetje helpt en voor maar 35 euro kan je iemand weer laten zien.
• Maak het probleem zichtbaar en deel deze pagina op Facebook of Twitter.

Help je ook mee?