Myanmar

In 2008 werd AEC uitgenodigd door de Burmese overheid om - als een van de weinige buitenlandse organisaties - in Myanmar oogzorg te verlenen. AEC werkte hierbij samen met het Insein General Hospital, het North Okkalapa General Hospital, Thingankyun General Hospital en het Yangon Eye Hospital. En ook met Artsen zonder Grenzen-Holland.

In 2017 breidde AEC de oogheelkundige samenwerking uit naar het Mandalay Eye and ENT Hospital met onder andere een nieuw postgraduate seminar.

In het kader van het ‘AEC Collaborative Ophthalmic Training Program for Myanmar’ organiseerde AEC 8 - 16 maart 2019 een postgraduate seminar voor jonge oogartsen-in-opleiding in het Mandalay ENT and Eye Hospital te Mandalay. Het seminar was gericht op epidemiologie, macula degeneratie en glaucoom. Aan deze intensieve oogheelkundige trainingen werd met veel inzet en enthousiasme deelgenomen door 24 Birmese oogartsen-in-opleiding.

Daarnaast doneerde AEC oogheelkundige benodigdheden waaronder een Alcon Infiniti phaco machine voor staaroperaties. Tot nu toe doneerden wij medicijnen, materialen en instrumenten ter waarde van USD 216,000.

Op uitnodiging van de Birmese overheid zal AEC de samenwerking in 2020 continueren met oogzorg, oogoperaties en oogheelkundige trainingen.