Myanmar

In 2008 kreeg AEC als een van de weinige buitenlandse organisaties toestemming om in Myanmar oogzorg te verlenen. AEC werkte hierbij samen met het Insein General Hospital, het North Okkalapa General Hospital, Thingankyun General Hospital en het Yangon Eye Hospital. En met Artsen zonder Grenzen-Holland.

In het kader van het AEC Collaborative Ophthalmic Training Program for Myanmar organiseerde AEC 22 september – 7 oktober 2017 een postgraduate seminar voor jonge oogartsen-in-opleiding in het Yangon Eye Hospital. Op uitnodiging van de Birmese overheid breidde AEC in 2017 het samenwerkings-programma uit naar het Mandalay Eye and ENT Hospital met apart postgraduate seminar.

In Yangon was het seminar gericht op cornea, medische retina en farmacotherapie, en in Mandalay op uveitis, ophthalmo-genetica, en retinopathie. Aan deze intensieve oogheelkundige trainingen werd met veel inzet en enthousiasme deelgenomen door 48 Birmese oogartsen-in-opleiding.

Daarnaast doneerde AEC oogheelkundige benodigdheden waaronder een Alcon Infiniti phaco machine voor staaroperaties.

Op uitnodiging van de Birmese overheid zal AEC de samenwerking in 2019 continueren met oogzorg, oogoperaties en oogheelkundige trainingen. Tot nu toe doneerden wij medicijnen, materialen en instrumenten ter waarde van US Dollar 201,000.